Broj pregledavanja: 4676

BARILOVIĆ - Perjasica (Štirkovac) - ranč od 56 hektara zemlje

ID: 615-1

Ranč, prodaja


 

565.433,00 € 4.279.815,53 kn

Grad:Barilovići

Šira lokacija:Perjasica

Ulica:Štirkovac

Cijena/m²:1,00 €

Površina:565.433,00 m²

Provizija agencije:2% + PDV


BARILOVIĆ- PERJASICA (Štirkovac) - RANČ koji se prostire na zemljištu površine 565.433 m2 zemlje, oranica, šume i izvora zaokruženih u jednu cjelinu.

POSJED - Veličina posjeda pokriva 565.433 kvadratnih metara u jednom komadu (čisto vlasništvo, 1/1) na rijeci Korani u srcu nedirnute prirode. Građevinsko zemljište + 4 zaseoka s 15 postojećih objekata na kojima je dozvoljena gradnja/adaptacija u postojećim gabaritima. Pogodno za izolirani ranč, kamp-glamping na rijeci, izletište ruralnog turizma, sve aktivnosti na vodi, održavanje teambuildinga i festivala, ekološku poljoprivredu i stočarstvo, lov i ribolov te eksploataciju drva (oko 50% površine je šuma).

Cijena 1 EUR/m2...

Nekretnina ima dvije različite pristupne točke na rijeku Koranu s ukupno 12,963 četvornih metara uz rijeku. Jedna od tih pristupnih točaka ima prirodni izvor pitke vode. Cijelo područje je dom raznih životinja, ptica i riba. Rijeka je ne samo puna rakova i školjki već i veliki broj vrsta riba, kao što su štuka, klen i druge. U šumi su svinje, jeleni, zečevi, lisice i kune. Nekretnina sama ima tri spremnika za vodu sve s procijenom 40 m3 kapaciteta (8.800 litara vode u svakom spremniku ili 26.400 galona vode u ukupno). Postoji mogućnost širenja imanja kroz kupnju manjih susjednih imanja. Postoje ostaci starog rimskog kamenoloma u neposrednoj blizini 300 metara od nekretnine.

VODA - Tu je čista pitka voda u blizini stare hrastove kuće. Voda je izravno povezana s kućom. Izvorska voda je testirana u laboratorijskim uvjetima, te je vrlo zdrava za piće pića. Drugi način vodoopskrbe je kroz 11.000 (50 m3) galon spremnika za vodu nalazi ispod podruma, koja se skuplja kišnica. Izvorska voda. Jedan dio imanja (to uključuje tok) opada u blagu nizinu i to je idealno mjesto za ribnjak koji će imati konstantan protok pitke vode, čineći ga idealnim mjestom za uzgoj slatkovodne ribe, uključujući pastrve. Stream i ribnjak - Mjesto gdje potok vodi do rijeke je pristupna točka posjeda do rijeke.. Povoljni mineralni sastav koji se sastoji joda i blage radioaktivnosti koja se može naći u prirodnim toplicama Topusko čini vodu Korane iscjeljiteljskim izvorom, dobro za kožne bolesti, bolesti živčanog sustava, prekomjerno debljanje, upala zglobova, kožne bolesti i krvožilni sustav, bolesti štitnjače i sl...  Voće i povrće,.. Povrtnjak obuhvaća oko 1.000 m2 prostora, a to ima svoje sezone ekološke sadnje i neko povrće kao krumpir, kukuruz, grah, razne vrste tikvica, paprike, krastavci, rajčice, češnjak i luk su najprikladniji za ovu vrstu zemljišta i klimu. Voćnjak se širi na površini većoj od 6.000 m2, a to je bitno i praktično. Do kraja 2009.g. više od 120 voćaka su zasađene uključujući: šljive, jabuke, kruške, marelice, trešnje, dunje, nektarine, Rowan bobičasto voće, lješnjaci, malina, kupina i drugih plodova. Voćke dobro napreduju, a očekuje seda će biti u potpunosti naraslo kroz nekoliko godina.

ŠUMA - Gornji dio ranča na brdu je bogat šumom pogotovo s "cerići", bukve, graba i breze. Ovo je najčešće tehničko drvo na ranču. Prostire se na oko 50% imanja  što ga čini idealnim mjestom za neke vrste divljih životinja (svinje, zečevi i jeleni) i ptica, te privlači domaće i strane lovce.

REZIME -  Nekretnine i ranč nalazi se oko 80 km (50 milja) iz Zagreba.Imanje je sat vožnje od zračne luke (međunarodna zračna luka u blizini Zagreba). Postoje tri različita načina da biste došli na imanju: kroz cesti D1 države, autoceste A1 ili lokalne ceste kroz Barilović. Posljednji 3 do 4 km su neasfaltirani, ali nekretnina ima pristup makadamskim putem. Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se oko 50 km (31 milje) južno od nekretnina i ranča.

  Dozvole

  Građevinska dozvola , Lokacijska dozvola

Ostali podaci

 • Prijevoz:
  Autobus

Opis nekretnine

 • Pogled na planine
 • Pristup nekretnini:
  Auto, Kamion
 • Osnovna infrastruktura:
  Cisterna za vodu, Gradski vodovod, Septička jama, Struja, Telefonska instalacija
Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna